Рівненський театр ляльок

Новини

29березня

Корифеї нашого театру про нову виставу

Казки, які розповідали нам бабусі - це незабутні спогади дитинства. Вони залишаться з нами на все життя. Наша нова вистава "Пливе човен казок повен" - постановка, що поєднує кілька традиційних казок світу. Ці історії ми будемо розповідати нашим дітям, а вони - своїм. Це весело, цікаво та повчально.

- Над цією постановкою працювали виключно жінки, - говорить Заслужена артистка України Алла Черуха. - Та не зважаючи на те, що кожна із нас має свої жіночі особливості характеру, ми навчились бути толерантними одна до одної. Певним чином я підштовхувала Олену Ткачук до цієї постановки, бо не знати скільки ще років ми працюватимемо. Адже ми троє задіяних артисток у цій виставі - ювелярки, які служать у театрі по 40 років. Тому хотілося б вже зіграти роль, яка була б ймовірною крапкою у творчості. Думаю у нас це вийшло. Чудовий дует Олени Ткачук як режисера і художника Інесси Кульчицької зробив свою справу.

Нова вистава - це мікс із кількох казок, які розповідають про єдність всесвіту та людини. У постановці використано автентичні пісні та танці Полісся.

- Нам пощастило із режисером-постановником, яким виступила Олена Ткачук. Вона прекрасна артистка, яка має великий потенціал. Це наша учениця. За ці роки Олена вивчила характер нас трьох: Франчески Барабаш, Алли Черуха та мій. Кожна із нас граючи у цій виставі отримала характерну роль. Я для гри Куми спостерігала за літніми людьми, їх мімікою та емоціями. Вважаю, що це вийшла атмосферна вистава, - зазначила артистка театру ляльок Тетяна Єршова.

Вистава створена до дня заснування театру, яке цьогорiч у листопадi ми святкуємо уже в 42 раз. Саме тому у виставі беруть участь корифії сцени: заслужена артистка України Алла Черуха, Тетяна Єршова та заслужена артистка України Франческа Барабаш.

- Під час роботи над цією постановкою ми працювали дуже злагоджено. Не було жодних конфліктів чи непорозумінь. Для мене ця робота була суцільним позитивом, - зазначила Франческа Барабаш.

Наступного разу у нашому театрі цю виставу гратимуть 10 грудня. Чекаємо на Вас!