Рівненський театр ляльок

Новини

29березня

Нові перемоги "Лялькових сходинок"

Вихованці нашої театральної студії "Лялькові сходинки" повернулись із Києва з перемогами. Там відбувся фестиваль Українського аматорського театру Theatre Day Fest - День Театру. Юні рівненські актори представили журі дві вистави: "Фізкультура для Баби Яги" та "Мийдодір".

- Враження чудові. На жаль, побачили лише кілька вистав інших учасників. Натомість мали екскурсії, зокрема, відвідали ботанічний сад. Чудово, що організатори зробили онлайн трансляцію фестивалю. Тож навіть ті, хто не зміг приїхати у Київ все ж таки мали змогу дивитись виступи колективів вдома. Звісно хвилювались перед виступами. Особливо збентежило дітей, що сцена не стандартна, а трикутної форми. Тому глядачі сиділи навколо сцени, а не спереду, як у театрах. Тож наші вихованці часом грали повернувшись спиною до частини глядачів. Це викликало у дітей хвилювання. Та зважаючи на кількість здобутих дипломів стає зрозуміло, що ми все ж таки впоралися, - розповів керівник студії Андрій Окладов.

У підсумку вони здобули диплом за зайняте 1 місце у своїй віковій категорії та диплом за кращу режисуру. Також диплом за кращу хореографію отримали за виставу "Фізкультура для Баби Яги" (викладач студії Дарія Поліщук) та краща хореографія "Мийдодіра" (хореограф Катерина Марченко та актор Станіслав Лозовський). На додачу студійці вибороли ще й диплом за краще музичне оформлення вистав.

Приємною несподіванкою для рівнян стала зустріч із авторкою п’єси "Фізкультура для Баби Яги". Її написала Наталя Уварова. А на фестиваль прийшла на запрошення його організаторів. Вона зазначила, що їй сподобалась рівненська постановка, гра акторів, костюми та наше вирішення вистави.