Рівненський театр ляльок

Новини

20квітня

Новий театральний сезон відкрито

18 вересня прем’єрою вистави для сімейного перегляду «Маленька фея» Рівненський академічний обласний театр ляльок відкрив 42-й театральний сезон. Нова постановка розрахована на діток від семи років.

- Маленька фея» - це перша вистава, з постановки якої 40 років тому розпочав діяльність наш театр. Тоді, 23 грудня 1975 року, відбулося відкриття першого театрального сезону. Отож знаково, що 42-й театральний сезон ми розпочинаємо «Маленькою феєю» у постановці режисера Сергія Брижаня, - зазначив директор Рівненського академічного обласного театру ляльок Володимир Данилюк.

Герої вистави «Маленька фея» вчать глядачів саможертовності заради інших. Казка розповідає про карлика Тьху-ти, який не любить роботящих людей і прагне зробити їх ледачими та безвольними. Його сила зростає, коли людина сердиться. Саме через це у його полон потрапила і Маленька Фея. Однак на її порятунок відправився працелюбний дроворуб Горан.

- Необхідно навчитись жертвувати собою та своїми бажаннями заради інших. Саме так вчинив Горан. Він віддав свою молодість карлику, щоб звільнити Меленьку Фею, - розповіла актриса Олена Ткачук.

Також незабаром відбудеться ще одна прем’єра – вистава «Круть-Верть». У новому театральному сезоні наші актори відправляться на гастролі у Дніпро, а у Запоріжжі та Чернівцях покажуть свої вистави на фестивалях.