Рівненський театр ляльок

Новини

28березня

Рівненські лялькарі отримали престижні театральні нагороди

Його проводить Всеукраїнська громадська організація «UNIMA-УКРАЇНА». На конкурсі українські театри презентують свої прем’єрні вистави театрального сезону. Рівняни представили дві постановки: «Хто приносить щастя?» і «Попелюшка».

В результаті наші лялькарі привезли додому «золото» за найкращий дебют. Перемогу здобула вистава «Хто приносить щастя?». Журі конкурсу відзначили дебют молодої актриси Світлани Хоменчук, яка зіграла роль Лелеченя, режисера Андрія Соболєва, художника Ганну Соболєву та композитора Андрія Велбоського.

Вистава «Попелюшка» отримала три «срібні» дипломи: у номінації «Найкраща вистава для молоді і дорослих», за «Кращу сценографію та ляльки» (художник Інесса Кульчицька) та за «Кращу жіночу роль» (актор Олександр Шило за роль Мачухи).

- Цей конкурс проходив уже вп’яте. Нагородження відбулося у Полтавському театрі ляльок, який здобув Гран-прі за виставу «Івасик-Телесик». За умовами конкурсу, саме на базі театру-переможця цієї номінації відбувається підбиття підсумків огляду-конкурсу. Також ми обговорили аспекти роботи сучасних театрів ляльок України, - розповів директор Рівненського театру ляльок Володимир Данилюк.

Конкурс проводять з метою дослідження тенденцій розвитку театрів ляльок в Україні, заохочення театрів до сміливих творчих пошуків, підтримки молодих фахівців.