Рівненський театр ляльок

Новини

19квітня

Запрошуємо на закриття театрального сезону!

25 червня цьогорічними прем'єрними виставами «Злидні» та «Заздрісний котик» театр закриває свій 42-й театральний сезон.

Цей сезон наш театр розпочав із прем’єри вистави «Маленька фея» (режисера Сергія Брижань).

У листопаді  відбулась прем’єра вистави «Круть-Верть». Вистава  експериментальна, використані нові підходи в оформленні декорацій.

Порадувала трупа й яскравим святковим видовищем «Новий ку-ку-Рік» », автор та режисер якого Олександр Шило.

У квітні репертуар поповнився новою виставою «Заздрісний котик». Це дипломна робота студента Київського національного університету театру, кіно і телебачення імені І. К. Карпенка-Карого Олександра Радіонова.

Та очевидним успіхом 42 -го сезону став спектакль «Злидні», постановники якого є  викладачі Київського національного університету кіно, театру та телебачення імені Карпенка-Карого – режисер Марина Назаренко  та художник Ольга Філончук.  

Успішними були  гастрольні поїздки до  Дніпропетровська та Житомира (вистава «Пан Коцький»). 

Цьогоріч також відбувся  VII Відкритий фестиваль дитячих лялькових колективів «Березневі сходинки – 2017» . У ньому взяли участь дев’ять дитячих лялькових колективів. Вони представляли декілька населених пунктів Рівненщини, а також Житомир, Запоріжжя, Кременець та польське місто Бяльсько-Бяла.   

Слід  відзначити благодійний показ вистав «Фізкультура для Баби Яги» та «Мийдодір» у виконанні дитячої студії «Лялькові сходинки». Студійцям вдалося зібрати 9334 гривень. Усі кошти передані на лікування Алінці Жирковій.

У літні ж місяці театр закритий для публіки, але життя у ньому не затихне – будуть виїзні спектаклі в дитячих оздоровчих таборах та в дошкільних дитячих закладах.